Pri kuhanju špagetov je zelo pomembno, da se držite pravih razmerij.
Kopirana povezava
Glavna skrivnost okusnih špagetov / Kolaž: My, fotografija: pixabay, posnetek zaslona iz videoposnetka
Naučili se boste:
- Kaj je treba dodati v lonec pred kuhanjem špagetov
- Kako dolgo se kuhajo špageti
Na prvi pogled lahko že otrok skuha špagete. Toda vprašanje je, da se vsi ne izkažejo za okusne. Vse to pa zato, ker veliko ljudi ne ve za pomembno nianso.
My se je naučil, kako pravilno skuhati špagete, da se ne zlepijo skupaj. Ukrajinski kuhar Eugene Klopotenko nam je o tem povedal na svojem kanalu na YouTubu.
Od česa je odvisen okus špagetov
Na pripravo špagetov vpliva več dejavnikov. Najpomembnejše je, da izberete prave testenine, ki morajo biti izdelane iz trde pšenice. Prav tako večina ljudi dela napako, ker vodo, v kateri se kuhajo špageti, soli “na oko”.
Klopotenko pravi, da je pomembno upoštevati razmerje med vodo in soljo. Na liter tekočine mora biti 10 gramov soli. To je življenjski trik, ki zagotavlja, da se špageti izkažejo za okusne.
“Kuhanje testenin ni odvisno le od količine vode in kakovosti testenin, temveč tudi od količine soli, ki bo v vaši ponvi,” je poudaril.
Poleg tega kuharski mojster svetuje, da v vodo dodate malo olja in špagete kuhate največ sedem minut. Drugo pomembno pravilo je, da testenin ne splakujemo. V preteklosti so to počeli, ker so bile testenine slabe kakovosti.
Oglejte si videoposnetek o pravilnem kuhanju špagetov:
Preberite tudi:
O osebi: Yevgeniy Klopotenko
Jevgenij Viktorovič Klopotenko je ukrajinski kuhar, restavrator, družbeni aktivist, bloger in televizijski voditelj. Je soustanovitelj restavracije “Sto let nazaj” (Kijev) in bistroja “Drugi” (Lvov) ter avtor priljubljene ukrajinske kulinarične spletne strani klopotenko.com, piše Wikipedia.
Če opazite napako, označite potrebno besedilo in pritisnite Ctrl+Enter ter o tem obvestite urednike.

