Zakaj pred kuhanjem ocvrite ajdo: skrivni trik izkušenih gospodinj

Majhne podrobnosti med kuhanjem ajde dejansko pomenijo veliko razliko.

Kopirana povezava

Štiri skrivnosti kuhanja ajde popolnega okusa / Kolaž: My, foto: posnetki zaslona iz videoposnetka

Naučili se boste:

  • Kako pripraviti ajdo za kuhanje
  • Kako dolgo kuhati ajdo, da bo popolnoma kuhana

Ajda je priloga, ki je na prvi pogled enostavna za pripravo. Vendar je pogosto premalo kuhana, zažge se in postane vodena. Razlog za to je, da le malokdo upošteva nekaj pomembnih nians.

Morda vas bo zanimalo: Kako “rešiti” hladilnik in hrano, ko ugasnejo luči: nasveti za milijon.

My se je naučil, kako odlično skuhati ajdo, da se izkaže za okusno, aromatično in drobljivo. Ukrajinska blogerka Daria je o tem povedala v oddaji TikTok dehustatorka.

Kako pripraviti ajdo pred kuhanjem

Večina gospodinj pred kuhanjem ajdo pobira in opere, nato pa jo takoj zlije v lonec in postavi na ogenj. Vendar je to velika napaka.

Daria svetuje, da ajdo po spiranju zlijemo na suho papirnato brisačo in jo nato vržemo na hladno ponev. Tam naj se ajda praži približno tri minute. Nato jo lahko skuhamo v razmerju 1 skodelica ajde na 2 skodelici vode.

Kako dolgo se ajda kuha

Blogerka je opozorila še na nekaj pomembnih odtenkov kuhanja ajde že v loncu. Prvič, ko začne vreti, jo je treba posoliti. Drugič, ajdo je bolje kuhati pod zaprtim pokrovom, brez mešanja in na nizki temperaturi. Tretjič, idealnega časa kuhanja ajde ni treba določati – kuhajte jo, dokler voda popolnoma ne izhlapi.

Oglejte si videoposnetek o popolnem kuhanju ajde:

Preberite tudi:

O osebi: dehustatorka

dehustatorka je ukrajinska blogerka Darja, ki na družabnih omrežjih deli okusne recepte jedi, pa tudi kulinarične lifehacke. na Instagramu je nanjo naročenih več kot 130 tisoč uporabnikov.

Če opazite napako, označite potrebno besedilo in pritisnite Ctrl+Enter ter o tem obvestite uredništvo.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Koristni nasveti in življenjski triki