Zelo okusna jed iz jasnih in preprostih sestavin.
Priljubljeni julienne lahko pripravimo na različne načine / kolaž My, posnetek zaslona TikTok
Francoske jedi so se že zdavnaj preselile v beležnice ukrajinskih gospodinj – mnoge kuhajo ratatouille in gratin, pečejo eklerje in profiterole, vendar častno mesto v domačih kuharskih knjigah še vedno zaseda julienne.
Kako pripraviti okusen julienne z gobami – recept
V družbenem omrežju TikTok swirusilasya video uporabnika pod vzdevkom nisenitnitsia. Dekle je pokazalo, kako pripravlja julienne – recept je zbral 30 tisoč všečkov, več kot 40 tisoč ljudi pa ga je dodalo v svoje zaznamke. Poskusite pripraviti julienne z gobami in piščancem v pita kruhu – prepričani smo, da vam bo všeč.
Sestavine: 1:
- čebula – 1 kos;
- piščančji file – 700 gramov;
- gobe – 500 gramov;
- smetana z vsebnostjo maščobe najmanj 20 % – 200 gramov;
- moka – 1 žlica;
- sir – 100 gramov;
- trije pravokotni listi pita kruha;
- jajca – 2 kosa;
- krekerji panko;
- sol, začimbe za piščance, muškatni orešček.
Ob ogledu videoposnetka lahko razumete, da je julienne s piščancem in gobami pripravljen zelo preprosto – najprej morate olupiti čebulo, jo oprati in narezati na majhne kocke. Enako storite z gobami in piščancem. V ponev, namazano z oljem, dajte čebulo in jo pražite do zlate barve. Nato dodamo gobe, pripravimo in prelijemo v globok krožnik. Ne da bi ponev ponovno namazali z oljem, vanjo položite meso, ga kuhajte 5 minut, nato potresite z začimbami za piščanca in cvrite do zlate barve.
Preberi tudi: “Vmes je treba pripraviti pečenko, ki jo je treba prepražiti.
V ponvi zmešajte meso in gobe, vlijte moko, premešajte, posolite, prilijte smetano in naribajte muškatni orešček. Premešamo z lopatko in kuhamo, dokler smetana ne izhlapi. Na mizo položite list lavaša, vanj dajte nadev iz piščanca in gob, zraven položite nariban sir. Pito zvijemo v ovojnico, skoraj kot šalamo, povaljamo v rumenjakih in panko drobtinah. Julienne v piti položite na pekač, obložen s pergamentnim papirjem, in jih 15 minut pecite v predhodno ogreti pečici pri 180 stopinjah Celzija.

