Obilna solata iz listnatega testa “Nežnost”: jem in se ne morem ustaviti

Ta solata s popolno kombinacijo plasti bo zagotovo zadovoljila vsakogar.

Kako pripraviti nežno plasteno solato z gobami / kolaž My, posnetek zaslona YouTube, foto depositphotos.com

Večplastna solata je odlična zamisel za počitnice ali vikend. Takšna jed je krepka in hranljiva, vsaka plast v njej se čuti posebej, a se kljub temu odlično poveže s preostalimi. Recept vključuje sestavine, ki jih pozna vsakdo. Ko jo boste poskusili, bo ta poslastica zagotovo postala vaša najljubša.

Večplastna solata Nežnost s piščancem, gobami in sirom

Pri tej jedi so sestavine drobno narezane, položene v ločene plasti in namazane z majonezo. Ljubitelji kombiniranja mesa in sadja lahko receptu dodajo ananas, koruzo ali grozdje.

Pripravite te izdelke:

  • en piščančji file;
  • dvesto gramov gob;
  • sto gramov sira;
  • tri jajca;
  • ena čebula;
  • žlica sončničnega olja;
  • sto petdeset gramov majoneze;
  • sol, poper, zelišča po okusu.

Piščanca oplaknite, ga dajte v lonec z vodo in ga kuhajte 15-20 minut. Ohladimo ga in narežemo na majhne kocke. Priporočljivo je, da juhe ne izlijete – je odlična osnova za prve jedi.

Jajca skuhajte trdo (približno 10 minut), nato jih prestavite v hladno vodo. Ločite rumenjake od beljakov. Prvo naribajte na najfinejšem strgalu. Zmešajte s piščančjim filejem, dodajte nekaj žlic omake (lahko naredite domačo majonezo) in naredite homogeno maso.

Čebulo drobno sesekljajte, gobe pa operite in narežite na ploščice. V ponvi z vročim oljem prepražimo čebulo do zlate barve. Prilijte gobe in jih skupaj pražite še približno pet minut. Če želite, da je plastena solata z ocvrtimi gobami bolj pikantna, dodajte tudi strok česna.

Preberi tudi:

Beljake in sir naribajte na grobo strgalo. Zdaj razporedite solato z ocvrtimi gobami in piščancem ter vsako plast premažite z majonezo. Najprej je na vrsti polovica rumenjaka in mesne mase. Nato polovica gob in beljakovin. Nato ponovno ponovite plasti z mesom in gobami. Jed na vrhu izdatno potresemo s sirom.

Pripravljeno slojno solato s piščancem za nekaj ur postavimo v hladilnik. Ob serviranju jo potresemo z zelišči ali okrasimo na drug način po lastni presoji.

Po tem receptu lahko pripravite tudi obloženo solato s šunko namesto mesa. Priprava te jedi je hitrejša, saj vam fileja ni treba kuhati.

Morda vas bodo zanimale tudi novice:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Koristni nasveti in življenjski triki