Zračni cheesecake brez peke, moke, masla in sladkorja: čudovit recept iz kuharske knjige

To priljubljeno sladico lahko pripravite, ne da bi vključili pečico.

Ta cheesecake lahko pripravi vsak / kolaž My, foto pexels.com

Ženske, ki so navajene doma pripravljati slaščice, vedo, da lahko cheesecake pripravimo na različne načine – ne le v pečici, ampak celo na vodni kopeli, klasično ali jagodno. Naučite se, kako pripraviti cheesecake brez pečenja po kuharjevem receptu.

Kako pripraviti cheesecake – preizkušen recept

Kirbie Cravings deli edinstven način in pove, kako pripraviti cheesecake s skuto, da bo mehak in zračen. Jennifer Lee, avtorica številnih kuharskih knjig, meni, da so za pripravo slastne in okusne sladice dovolj le tri sestavine.

Sestavine: 1:

  • 170 gramov skute 5 % ali 9 %;
  • štiri jajca;
  • bela čokolada.

Cheesecake iz skute brez peke lahko po besedah avtorice recepta pripravite naenkrat in shranite za dalj časa – po določenem času bo še vedno tako okusen. Najprej morate v eni posodi združiti skuto in rumenjake ter z mešalnikom stepati do homogene konsistence. Nato stopite belo čokolado in jo vmešajte v skutno maso. Hkrati pripravite globoko suho posodo, beljake z mešalnikom stepite do trdih vrhov in jih nežno vmešajte v testo.

Pripravite vodno kopel, nanjo postavite pekač in vanj vlijte nastalo maso. Tako pripravljen skutni cheesecake pecite 45 minut, nato pa ga brez vklopa še 45 minut postavite v hladno pečico. Nato ga takoj odstranite v hladilnik, da se sladica strdi.

Jennifer Lee opozarja, da vodna kopel ne sme biti pregloboka, sicer bo cheesecake gost. Prav tako sladice ne smete preveč držati v pečici, saj se lahko, če podaljšate čas, sladkost “usede”. Kljub temu kuharica zagotavlja, da lahko takšno torto v hladilniku hranimo več dni in pri tem ne izgubi ničesar na okusu. Pred serviranjem jo lahko potresemo z naribano čokolado ali sladkorjem v prahu.

Morda vas bodo zanimale tudi novice:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Koristni nasveti in življenjski triki