Nežne pite s tem testom se dolgo časa ne strdijo.
Testo na kefirju za pirhe se izkaže za zelo zračno / kolaž My, foto pixabay
Zračno testo za pirožke lahko pripravite tudi brez dodajanja kvasa. V ta namen se uporablja mešanica kefirja in sode. Pod vplivom mlečnih bakterij masa naraste in postane mehka kot puh. Takšni izdelki se izkažejo za bujne in dolgo časa ne zastarajo. Še en velik plus recepta je njegova preprostost. Testo je pregneteno v samo 5 minutah in je takoj pripravljeno za uporabo.
Popolno testo za pito brez kvasa
Da bi pecivo postalo puhasto, je priporočljivo kefir pustiti stati 1-2 dni ali ga pustiti čez noč na sobni temperaturi. Na ta način bo kvašeno pecivo veliko bolj okusno. Upoštevajte tudi, da je v receptu uporabljen samo piščančji rumenjak brez beljaka, saj slednji naredi testo togo.
Celoten seznam sestavin:
- dvesto sedemdeset mililitrov 3-odstotnega kefirja;
- štiristo gramov moke;
- žlica masla;
- žlica sladkorja;
- čajna žlička soli;
- en rumenjak;
- pol čajne žličke sode bikarbone;
- polnilo po okusu.
Iz te količine bo nastalo približno 10 izdelkov. Takšno testo za testenine lahko spečete, vendar bodo najbolj okusni izdelki ocvrti v olju. Nadev je lahko sladek ali slan.
Kefir premešajte in segrejte na približno telesno temperaturo. Dodajte rumenjak, sol in sladkor ter prilijte olje. Vlijte 2/3 moke in premešajte. Nato dodajte sodo bikarbono in preostalo moko. Pomembno je, da sledite temu vrstnemu redu. Če boste sodo bikarbono dodali naenkrat, bo zmes vzhajala pred časom in se usedla.
Preberi tudi:
Z rokami zgnetite mehko elastično testo za kefirjeve kruhke. Če se vam testo prijema na roke, lahko po potrebi dodate več moke. Pripravljeno maso pustite pod brisačo, da se 15 minut namaka. To je potrebno, da moka ne dobi okusa sode bikarbone.
Nato lahko uporabimo hitro testo za ocvrte kruhke. Razdelimo ga na enake dele, razvaljamo in napolnimo z nadevom. Izdelke cvrite v ponvi z veliko olja po 3 minute na vsaki strani. Nato jih položite na papirnate brisače, ki bodo vpile odvečno maščobo.

