Ena peka za vso družino: recept za lenobno torto

Testo v tem receptu je enostavno za pripravo, nadev pa je lahko poljuben.

Najbolj okusna lovorjeva pita z zeljem na kefirju se bo izkazala že prvič / kolaž My, posnetek zaslona TikTok

Ena od najpreprostejših vrst peke je lovorjeva pita. Testo za jed je pripravljeno v nekaj minutah – sestavine samo premešamo z vilicami. Nato zmes prelijemo čez nadev in spečemo v pečici. Recept je preprost in domiseln. En tak izdelek zadostuje za prehrano celotne družine.

Prej smo pisali tudi o tem, kako pripraviti lene beljaše brez gnetenja testa in oblikovanja.

Bejša z zeljem na kefirju

Kuharska blogerka cook_julija_simonchuk je svoj recept delila na TikToku. Po besedah kuharice je lahko nadev karkoli – meso, riba, sir, zelenjava ali celo nekaj sladkega. V videoposnetku je prikazana lovorjeva pita z zeljem.

Sestavine za nadev so naslednje:

  • pol glave zelja;
  • ena čebula;
  • en korenček;
  • tri žlice olja;
  • sol, poper, začimbe po okusu.

Izdelki za testo:

  • tristo mililitrov kefirja;
  • tri jajca;
  • dvesto gramov moke;
  • štiri žlice masla;
  • ščepec sode bikarbone;
  • ščepec soli;
  • sezamova semena za okras.

Za nadev drobno sesekljajte čebulo in naribajte korenje. V vroči ponvi z oljem zelenjavo prepražite do zlate barve (približno 5 minut). Zelje drobno sesekljajte in ga dodajte v ponev. Posolite, popoprajte in na nizki temperaturi dušite, dokler ni skoraj kuhano (približno 20 minut).

Za testo v veliki skledi zmešamo vse sestavine: kefir, jajca, sol in olje. Da bi bilo nadevno pecivo na kefirju rahlo, ne pozabite dodati sode bikarbone. Vlijte moko in jo stepajte z metlico, da ne bo grudic.

Preberi tudi: “Vmesnik za peko peciva je treba pripraviti v obliki peciva, ki ga je treba pripraviti za peko:

Vklopite pečico in jo segrejte na 180°. Obložite pekač s pergamentom. Vanj vlijemo polovico testa. Po njem razporedite zeleni nadev. Nato prelijte preostalo testo in posujte s sezamovimi semeni.

Pito z nadevom na kefirju z zeljem pecite približno 30 minut. Pripravljenost lahko preverite po zlati skorjici in suhem zobotrebcu. Če za nadev vzamete meso ali ribe, jih je treba dodati že pripravljene.

Morda vas bodo zanimale tudi novice:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Koristni nasveti in življenjski triki