Testo v tem receptu je enostavno za pripravo, nadev pa je lahko poljuben.
Najbolj okusna lovorjeva pita z zeljem na kefirju se bo izkazala že prvič / kolaž My, posnetek zaslona TikTok
Ena od najpreprostejših vrst peke je lovorjeva pita. Testo za jed je pripravljeno v nekaj minutah – sestavine samo premešamo z vilicami. Nato zmes prelijemo čez nadev in spečemo v pečici. Recept je preprost in domiseln. En tak izdelek zadostuje za prehrano celotne družine.
Prej smo pisali tudi o tem, kako pripraviti lene beljaše brez gnetenja testa in oblikovanja.
Bejša z zeljem na kefirju
Kuharska blogerka cook_julija_simonchuk je svoj recept delila na TikToku. Po besedah kuharice je lahko nadev karkoli – meso, riba, sir, zelenjava ali celo nekaj sladkega. V videoposnetku je prikazana lovorjeva pita z zeljem.
Sestavine za nadev so naslednje:
- pol glave zelja;
- ena čebula;
- en korenček;
- tri žlice olja;
- sol, poper, začimbe po okusu.
Izdelki za testo:
- tristo mililitrov kefirja;
- tri jajca;
- dvesto gramov moke;
- štiri žlice masla;
- ščepec sode bikarbone;
- ščepec soli;
- sezamova semena za okras.
Za nadev drobno sesekljajte čebulo in naribajte korenje. V vroči ponvi z oljem zelenjavo prepražite do zlate barve (približno 5 minut). Zelje drobno sesekljajte in ga dodajte v ponev. Posolite, popoprajte in na nizki temperaturi dušite, dokler ni skoraj kuhano (približno 20 minut).
Za testo v veliki skledi zmešamo vse sestavine: kefir, jajca, sol in olje. Da bi bilo nadevno pecivo na kefirju rahlo, ne pozabite dodati sode bikarbone. Vlijte moko in jo stepajte z metlico, da ne bo grudic.
Preberi tudi: “Vmesnik za peko peciva je treba pripraviti v obliki peciva, ki ga je treba pripraviti za peko:
Vklopite pečico in jo segrejte na 180°. Obložite pekač s pergamentom. Vanj vlijemo polovico testa. Po njem razporedite zeleni nadev. Nato prelijte preostalo testo in posujte s sezamovimi semeni.
Pito z nadevom na kefirju z zeljem pecite približno 30 minut. Pripravljenost lahko preverite po zlati skorjici in suhem zobotrebcu. Če za nadev vzamete meso ali ribe, jih je treba dodati že pripravljene.

