Brez olja in brez težav: puhasti cheesecaki v pečici, ki se ne spraznijo

V pečici pripravite cheesecake, ki so v notranjosti mehki, zunaj pa hrustljavi.

Brez težav pripravljene cheesecake v pečici / kolaž My, foto: pexels

Nežni cheesecaki so priljubljena izbira za zajtrk številnih Ukrajincev. Običajno jih pripravljajo v ponvi, vendar to zahteva veliko časa. Za peko gore izdelkov na žaru boste morali porabiti več kot eno uro. Druga stvar – cheesecakes v pečici. Če jih spečete na pekaču, se dobrote ne izkažejo za nič manj bujne in hrustljave, poleg tega pa zahtevajo najmanj truda. In vse to brez kapljice olja.

Enostavni cheesecaki v pečici – klasičen recept

Za pripravo vzemite suh sir z vsebnostjo maščobe približno 5-9 %. Če je v izdelku veliko sirotke, jo je treba najprej iztisniti z rokami.

Potrebovali boste naslednje izdelke:

  • štiristo gramov skute;
  • sto gramov moke;
  • dve veliki jajci ali eno majhno jajce;
  • dve žlici sladkorja;
  • ščepec sode bikarbone ali pecilnega praška.

Za peko pripravite tudi silikonsko podlogo ali kalupe, stekleno ali litoželezno ponev ali naoljen pekač. Ne pecite na pergamentu, saj se ti cheesecaki pogosto zlepijo.

Vklopite pečico in jo segrejte na 180°. Skuto zmešajte z jajcem, moko, pecilnim praškom in sladkorjem. Po želji dodajte marelice ali sultane. Iz mase oblikujte kroglice in jih sploščite. Povaljamo jih v moki in položimo v pekač.

Pecite 10-20 minut, nato jih obrnite in pecite še 10 minut. Da bi bili sirovi kolački v pečici še posebej mehki in puhasti, priporočamo, da skuto med peko pretresemo skozi sito in pod model postavimo pladenj z vodo.

Slani cheesecaki – recept v pečici

Recept bo všeč tistim, ki ne marajo sladkih stvari. Brez sladkorja se jed ne bo razmazala. Izdelke je priporočljivo postreči z drobnjakom ali slanim lososom, čeprav so okusni tudi sami po sebi.

Priprava teh izdelkov:

  • petsto gramov skute;
  • sto dvajset gramov moke;
  • eno jajce;
  • ščepec soli;
  • šopek zelišč.

Skuto z vilicami zmečkajte v drobne drobtine. Dodajte jajce, sesekljana zelišča in sol. Prilijte moko – glede na kakovost skute lahko potrebujete več ali manj moke. Zmešajte homogeno testo in iz njega pripravite sirove kolačke.

Preberi tudi: “Sladki sir je zelo okusen, saj je v njem veliko sladkorja.

Jed položite na naoljen pekač in jo pecite v predhodno ogreti pečici pri 180°. Čas pečenja se lahko razlikuje, vendar v povprečju traja 15 minut na vsaki strani.

Namesto iz moke lahko cheesnike v pečici pripravite tudi iz zdroba. Takšni izdelki se izkažejo za bolj puhaste in drobljive.

Morda vas bodo zanimale tudi novice:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Koristni nasveti in življenjski triki