Hitre in brezskrbne palačinke pripravimo brez uporabe strun – najtežjega koraka v receptu.
Kako naribati krompir za draanike brez strgalnika / kolaž My, foto depositphotos.com
Draniki spadajo med tiste jedi, ki jih je prijetno jesti, a neprijetno kuhati. Dolgo časa je treba krompir naribati – zadeva ni najbolj vznemirljiva. In če je bučka majhna in jih je veliko, se postopek spremeni v mučenje.
Na srečo obstaja način, s katerim lahko recept močno poenostavite. Če veste, kako pripraviti palačinke, če nimate strgalnika, bo kuhanje užitek. In ta zvijača bo na okus vplivala le na boljše. Takšne derune se izkažejo za posebno nežne.
Hitre lene palačinke
Za rezanje krompirja namesto strgalnika uporabimo mešalnik ali kuhinjski robot, najbolj priročen pa je mlinček za meso. Poleg glavne sestavine lahko dodamo še drugo zelenjavo (korenje, bučke, rdečo peso) ali mleto meso in tako zlahka ustvarimo nove različice jedi. Za mletje ne potrebujete več kot 10 minut, še 10 minut pa zadostuje za cvrtje, zlasti če naredite manjše količine.
Te izdelke jemljemo:
- kilogram krompirja;
- velika čebula;
- jajce;
- žlica moke;
- sončnično olje;
- sol, poper, začimbe po lastni presoji.
Krompir in čebulo operemo, olupimo in narežemo na poljubno velike kose. Osnovo za draanike pretlačimo skozi mlinček za meso. Če želite dobiti drobljivo strukturo, jo enkrat precedite skozi grobo mrežo. Za mehke in homogene izdelke zmeljite dvakrat.
Če je bulba postala sočna in je spustila veliko soka, odvečno tekočino odcedite skozi sito. Nato krompirjevi zmesi dodajte sol, začimbe, jajce in žlico moke. Vse skupaj hitro premešamo, preden se zmes vname. Lahko uporabite več moke – če izdelki sploh ne držijo oblike, dodajte še eno žlico.
V močno segreto ponev vlijte nekaj žlic olja in vanjo vlijte testo. Dranike brez rešetke na visoki temperaturi cvrite 2-3 minute na obeh straneh. Zaželeno je, da pripravljen prigrizek položite na papirnate prtičke, da se vpije nepotrebna maščoba.
Preberite tudi: “Draniki za pečenje so zelo okusni in okusni:
K deraunom je priporočljivo postreči kislo smetano, škvarke ali gobe, vendar so zelo okusni tudi sami po sebi. Po želji lahko testo za denerve zamrznete in tako pripravite domače polizdelke.
Že prej smo pisali, kako pripraviti odlične bučne dranike, dokler traja sezona buč. Po okusu so prav tako dobri kot krompirjevi.

